dissabte, 25 de març del 2017

Tècniques d'estudi



Dissabte al matí. La meva filla fa deures al sofà mentre la resta traginem per casa amunt i avall. Tot el que fa contradiu completament el que sempre explico als meus alumnes sobre com estudiar. La taula on escriu es més baixa que el sofà i ho fa estirada, mig caient. Té a una banda l'ordinador i al davant la tele on es van succeint vídeos musicals al youtube. Tot el material està escampant per la taula i el sofà en un ordre més que discutible. Completa l'escena una manta que fa servir per protegir-se del fred, tenim les finestres obertes, i que li dona una aire entre homeless i refugiada. Contemplo l'escena astorat i malgrat tot callo. Els seus resultats acadèmics són bons, més que bons brillants, molt superiors als que jo hagi assolit mai. Si a ella li funciona no tinc res a dir. Un aprenentatge més que la paternitat em brinda. El proper cop que expliqui a classe com ha des ser un lloc d'estudi ho faré de manera molt més flexible relativitzant molt les meves afirmacions.

2 comentaris:

  1. Crec que les fòrmules rígides no serveixen, cadascú té el seu mètode ideal, el que cal fomentar és la motivació i l'autoconeixement. Per cert, diuen que a les empreses tecnològiques generen ambients distesos per garantir la creativitat i la productivitat, així que pot ser que tinguis una filla molt creativa!

    ResponElimina
  2. A mi, això de donar certs consells als alumnes sempre m'ha fet molta por, especialment en temes com aquest de tècniques d'estudi, o en la seva orientació professional.
    El tutor del meu fill petit, quan feia 2n de Batx. li va aconsellar repetidament i insistent que no anés a la universitat i que es conformés amb un cicle formatiu. El meu fill va fer les PAU amb una nota força satisfactòria, fent cas al seu tutor, va fer un cicle superior d'informàtica, i quan el va acabar va començar a fer enginyeria informàtica a la UB, i a partir del tercer curs compagina els estudis amb el treball en pràctiques a una empresa del sector. Acabarà la carrera el curs vinent, en 5 anys en contes dels 4 ordinaris, però tenint en conte que treballa i fa esport assíduament penso que no està gens malament, malgrat el pessimisme del seu tutor de l'escola.

    ResponElimina